cryptocurrency1

Crypto’s zijn hot. Iedereen die niet ouder is dan 30 lijkt het erover te hebben. Hoe ziet je portfolio eruit? Hoeveel winst heb je al gemaakt? Wanneer ga je uitcashen?
Slechts enkele voorbeelden van vragen die je regelmatig te horen krijgt.

Nieuwe data

Deze week heeft Chainalysis een onderzoek gepubliceerd. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer Bitcoins in bezit zijn van handelaren die constant kopen en verkopen om zo meer winst te behalen. Deze handelaren worden daytraders genoemd. Chainalysis concludeert dat in totaal ongeveer 5.1 miljoen BTC in handen is van speculanten die zich richten op de korte termijn. Dit is bijna net zoveel als de waarde die beheerd wordt door mensen die Bitcoin als lange termijn investering zien. In totaal is ruim 6 miljoen BTC in handen van investeerders die de munt een jaar of langer in bezit hebben.

Dit is vrij zorgelijk. Verschillende instanties en financiële experts hebben al aangegeven dat de prijs van digitale valuta te veel wordt gemanipuleerd. Dit vermoeden lijkt bevestigd te worden door de conclusie dat het aantal korte termijn traders is toegenomen.

Het is niet de enige interessante data die het onderzoeksbureau naar buiten heeft gebracht. Eerder wisten zij al te melden dat het dagelijkse handelsvolume fors is afgenomen. In december, toen de meeste koersen door het dak gingen, was het dagelijkse handelsvolume in Bitcoin bijna 4 miljard $. Inmiddels is dit aantal afgenomen tot 1 miljard dollar.

De prijzen zijn dan ook een stuk lager dan in december het geval was.

Zelf traden?

De geschiedenis heft uitgewezen dat je voorzichtig moet zijn wanneer het aankomt op investeren. Of het nou om ouderwetse aandelen gaat, of om crypto’s. De gouden regel is dat je nooit meer moet investeren dan je daadwerkelijk kan missen. Klinkt heel erg cliché maar zodra mensen wint maken krijgen zij toch vaak de neiging om hun spaargelden ook te investeren.

Wil je toegang krijgen tot tips die je echt kunnen helpen bij het maken van beslissingen? Neem dan eens een kijkje op cryptouniversity. Alle leden hebben toegang tot de beste tips en tricks en leren hoe zij zelf technische analyses kan uitvoeren. Cryptouniversity.nl is een Nederlandstalige website.