rubberboot plaatje

Het hebben van een eigen boot is toch wel het ultieme gevoel van luxe en vrijheid. Zie jij jezelf ook al komende zomer op het water flaneren? Gezellig met je familie of vrienden een dagje rondvaren of even heerlijk in je eentje een hengeltje uitgooien. Als je een rubberboot hebt kan je dit allemaal naar hartenlust doen. En het leuke is dat je ook met een niet al te groot budget een splinternieuwe boot aan kan schaffen van een prima kwaliteit.

Kenmerken van een rubberboot

Laten we even bij het begin beginnen; wat zijn nu eigenlijk de kenmerken van een rubberboot? Het belangrijkste kenmerk is dat deze boten (zoals de naam al verklapt) gemaakt zijn van rubber. Dit betekent dat de tubes die aan de zijkant van de boot zitten opgeblazen moet worden. Dit zorgt er namelijk voor dat de boot op het water blijft drijven. Daarnaast vormen de tubes een stevige zijkant. Bij de voorkant van de rubberboot komen de tubes samen in een puntvormige, iets omhoog staande neus. Doordat de neus iets omhoog staat is de boot aerodynamisch en komt er minder snel water in de boot.

Aandachtspunten voor de aanschaf

Waar moet je op letten als je een rubberboot aan gaat schaffen? Zeker ook als je een klein budget hebt is het van belang dat je een aantal aandachtspunten goed in de gaten houdt, want goedkoop hoeft zeker niet duurkoop te zijn. Breng bijvoorbeeld eerst in kaart waar je de boot voor wil gebruiken en hoeveel mensen er op de boot moeten kunnen. Het spreekt voor zich dat een relatief kleine boot zonder motor een stuk voordeliger is dan een grote boot met motor. Nog een belangrijk punt is de vraag hoeveel je de rubberboot daadwerkelijk gaat gebruiken. Ga je alleen in de zomermaanden in de weekenden het water op, of ben je van plan om het gehele jaar meerdere keren per week van de boot gebruik te maken?

Stalling en onderhoud

Naast de aanschaf van de rubberboot zijn er nog een paar kostenposten die je in de gaten moet houden. Bijvoorbeeld de kosten van de stalling en het onderhoud van de boot. Zeker op het onderhoud is het belangrijk om niet te bezuinigen, want als je je rubberboot goed onderhoudt kan je vele jaren van je boot genieten. Denk dus goed na over je budget en over je wensen voor de boot en dan kan je voor vrijwel iedere portemonnee de juiste rubberboot vinden.