De zomer komt er weer aan en dat betekent dat het tijd is om eindelijk de tuin voor op te knappen. Je kan op allerlei manieren je tuin opnieuw indelen. Het is belangrijk om te beginnen bij het beging. Eerst moet je er namelijk voor zorgen dat alles opgeruimd is zodat je vervolgens alles kan schoonmaken en opnieuw kan opbouwen. Het is belangrijk om daarbij goed te plannen. Ten eerste is het slim om rekening te houden met bijvoorbeeld het weer. Je wil niet met regen in de tuin staan te werken, maar liever ook niet 30 graden.

Inspiratie op doen voor je nieuwe tuin

Het interieur van het huis kan heel verschillend zijn. De een gebruikt warme kleuren met veel accessoires, de ander houdt het stijlvol en simpel. Dit heeft een andere manier van leven. Vroeger leken tuinen erg op elkaar, maar tegenwoordig creëren mensen ook mooie en diverse stijlen in tuinen. We noemen dit de tuinstijl, en vasthouden aan deze stijl zal erg handig zijn bij het ontwerpen van een tuin. Allereerst is het advies: laat je inspireren. Waar hou je van? Gladde, industriële of landelijke tuin? Bekend met verschillende tuinstijlen, zoals moderne tuinen op Pinterest. Kies de stijl die bij je past. Dan ontdek je de kenmerken van deze tuinstijl. Dit zal je richtlijn zijn voor het decoreren van jouw tuin.

Overkapping en veranda

Om je tuin naar een volgend level te tillen is het een goed idee om na te denken over een overkapping tuin. Hierdoor heb je altijd schaduw en een knus plekje om in te chillen. Je kan bijvoorbeeld een Douglas veranda installeren in je tuin. Hierdoor kan je bijvoorbeeld bepaalde spullen droog neerzetten. Denk bijvoorbeeld aan een luxe loungeset die je hieronder kwijt kan waar je vervolgens lekker kan relaxen.

1 geheel

Is de nieuwe indeling van je tuin klaar en heb je de meubels geplaatst? Dan is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Kies een mooie tuindecoratie en gebruik deze om je tuin helemaal af te maken. Zo verlicht je eenvoudig jouw terras met slechts enkele tuinkussens. Ook mooie tuinverlichting of kaarsen zorgen voor veel sfeer. Voor stijlvolle moderne tuinen is de suggestie: less is more. Je doet er uiteindelijk goed aan om zo min mogelijk extra dingen neer te zetten. Door alles op te vullen zal alles er rommelig uit zien. Kies maximaal drie tot vier accessoires uit die je in de tuin neerzet.