multiplex

Druk bezig met een bouwproject? Al de juiste materialen uitgezocht en in huis gehaald? Dan heb je waarschijnlijk ook multiplex in huis gehaald! Multiplex is een plaatmateriaal, welke bestaat uit houtfineer. Meerdere lagen houtfineer om precies te zijn: meestal vijf of meer lagen. Daardoor is multiplex behoorlijk stevig en zeer geschikt voor meerdere doeleinden en een veelvoud aan projecten. Dit blog gaat daarom over multiplex, om hier wat meer inzicht in te geven. Samengedrukte platen als bouwmateriaal gebruiken lijkt voor sommige bouwers namelijk geen goed idee – zowel particuliere als professionele bouwers kijken hier zo tegenaan. Dit materiaal is echter zeer geschikt voor projecten en ik ga je vertellen waarom dat zo is.

Stevig materiaal voor en goede prijs

Multiplex is steviger dan MDF plaat en is daarbij ook nog eens een stuk lichter. De platen zijn daarbij ook nog eens erg duurzaam en vertonen weinig tekenen van werking. Bovendien zijn ze ook nog eens zeer vriendelijk qua onderhoud, wat echt ideaal is. Daardoor hoef je na het verwerken van de platen nog maar weinig rekening te houden met het onderhoud.

De platen worden onder hoge druk met elkaar gelijmd – nadat de fineerlagen goed zijn gedroogd naar een bepaald vochtgehalte. De lijmen die gebruikt worden om multiplex te vormen zijn polycondensatielijmen. De multiplex platen worden na constructie vaak op maat gezaagd en worden in veel gevallen ook geschuurd, zodat ze direct voor meerdere toepassingen kunnen worden ingezet.

Veel soorten; voor elk project

Multiplex platen zijn voor een groot aantal projecten en bouwwerken zeer geschikt. De platen kunnen zo worden ingezet voor decoratie en constructie en ze zijn er zelfs voor toepassingen in vochtige omgevingen. Dit zijn speciale WBP (Water Boiled Proof) platen.

In de professionele bouw worden de platen hoofdzakelijk ingezet voor het maken van daken en de bekisting van betonfundering. Daarnaast wordt het materiaal echter ingezet voor een groot scala aan verschillende projecten, door de inzetbaarheid en duurzaamheid van de platen.

Multiplex platen bestel je eenvoudig online

Vandaag de dag kun je (bijna) alles dat je nodig hebt lekker online bestellen. Gewoon met het gemak van achter je laptop of pc; je hoeft dus niet langer de stad in om bouwmateriaal uit te zoeken! Dat is ideaal, wanneer je niet zo veel tijd over hebt. Dan kun je meer tijd besteden aan het uitwerken van je project. Wanneer je deze platen online wil bestellen, dan kun je naar de webshop van Pontmeyer. Daar kun je alle soorten multiplex bestellen die je maar wil!