bouwradio-960x545

Een bouwradio is een cruciaal onderdeel van de bouw- of werkplaats. Dankzij de radio hoor je lekker een muziekje op de achtergrond. Dit helpt je vervolgens weer om in de flow te komen. Zo vliegt de dag voorbij. Maar wat is nu de beste bouwradio? Op welke aspecten moet je letten tijdens het aanschaffen van zo’n apparaat? Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel verschillende op de markt. Je ziet als het ware de bomen door het bos niet meer. Daarom ontdek hier de belangrijkste zaken waar je op moet letten.

Bouwradio met een robuuste constructie

Een bouwradio moet uiteraard een stevige constructie hebben. Het is de bedoeling dat de radio overal mee naar toe kan. Daarnaast moet het apparaat tegen stof, stoten en vallen kunnen. Anders heb je er op de werkplek alsnog niets aan. Kies daarom ook echt voor een bouwradio. Een andere radio werkt ook goed, maar zal veel sneller problemen krijgen. Limiteer je keuze daarom tot radio’s die speciaal ontwikkeld zijn voor de bouwplaats.

Soort tuner

Daarna moet je beslissen wat voor tuner je zoekt in de bouwradio. Wil je bijvoorbeeld een extreem goed bereik hebben voor AM en FM stations? Dit is vaak de primaire taak van een radio. Dat is echter niet meer de enige optie. Tegenwoordig kan je ook voor DAB+ kiezen. Met DAB+ worden de radiosignalen digitaal via de ether verzonden. Niet alle bouwradio’s hebben standaard DAB+. Wil je dit wel graag, dan moet je een radio uitzoeken die hier wel over beschikt.

Draagbaarheid van de bouwradio

Een ander belangrijk aspect is de verplaatsbaarheid van de radio. Werk je regelmatig op locaties zonder stroom? Overweeg dan een bouwradio die een accu heeft. Daarnaast is de draagbaarheid van de radio van belang. Denk hierbij aan het gewicht en de draaghendels. Iedere radio en ieder merk heeft namelijk een iets ander gewicht en maakt gebruik van weer net andere hendels. De populairste radio’s zijn degene met een hendel aan de bovenkant. Hierdoor kan je gemakkelijk en zonder moeite de radio oppakken en verplaatsen.

Allerlei leuke extra’s

Tot slot kan je nog allerlei leuke extra’s overwegen. Dit is compleet afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Zo kan je een bouwradio kiezen met Bluetooth connectiviteit. Dan kan je gemakkelijk muziek van je smartphone afspelen als je de radio even zat bent. Daarnaast kan je ook een AUX input overwegen. Hierdoor kan je muziek afspelen van Cd-spelers, MP3 spelers, tablets, smartphones en meer. Kortom, er zijn genoeg aspecten waar je rekening mee kan houden als je een bouwradio gaat aanschaffen. Als tip raden we de volgende twee aan: de Makita bouwradio en de Bosch bouwradio.