mistgeneratoren

Ondernemers hebben over het algemeen een hoop aan hun hoofd. Klanten, medewerkers en administratie: je kunt het er maar druk mee hebben. Wat er bij sommige ondernemers bij in kan schieten is de zorg voor het bedrijfspand. Als je inbrekers buiten de deur wilt houden is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen.

1. Goede sloten

Om jouw bedrijfspand goed te kunnen beveiligen is het in de eerste plaats belangrijk om de juiste sloten te gebruiken op alle toegangsdeuren. Dit is tevens een minimale eis om jouw pand te verzekeren tegen inbraak. Het is immers belangrijk dat jij er alles aan hebt gedaan om inbraak te voorkomen. Zorg er ook voor dat het aantal mensen dat een sleutel heeft beperkt is. Zo voorkom je dat je het overzicht hierover verliest en sleutels in handen komen van mensen bij wie dit niet de bedoeling is.

2. Alarmsysteem

Een andere vereiste voor het verzekeren van een bedrijfspand is in de meeste gevallen een alarmsysteem. Je wilt immers niet dat er iemand ongemerkt in jouw pand binnen kan komen wanneer je er zelf niet bent. Net voordat je de laatste deur op slot doet schakel je het alarm met een persoonlijke code in, en sluit de deur af. Wanneer een van de sensoren op de deuren, ramen of in de verschillende ruimtes afgaat wordt het alarmsysteem in werking gesteld. Dit is niet alleen een oorverdovend geluid, maar tevens worden jijzelf en de hulpdiensten op de hoogte gesteld. Als het inderdaad om een inbreker gaat schiet de politie zo snel mogelijk te hulp.

3. Beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn een must om inbrekers af te schrikken én om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er onverhoopt toch ingebroken wordt. Er zijn verschillende beveiligingscamera’s: voor binnen en voor buiten, voor ’s nachts of overdag, en voor verschillende plekken in de ruimte. Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren over een beveiligingscamerasysteem. Als ze bijvoorbeeld verkeerd worden gemonteerd kan het beeld onbruikbaar zijn, of inbrekers zouden ze kunnen beschadigen.

4. Mistgeneratoren

Alle genoemde middelen zijn goed om inbraak te voorkomen of om bewijsmateriaal te verzamelen wanneer er toch ingebroken wordt. Mistgeneratoren zorgen er echter als geen ander voor dat de inbrekers minder gemakkelijk een buit kunnen maken. Een mistgenerator wordt aangesloten aan het alarmsysteem en wanneer er een inbreker jouw winkel of magazijn betreedt schakelt hij in. De mistgenerator creëert een dikke mistwolk waardoor er tijdelijk niets meer te zien is. Zo wordt de buit verkleind en blijven jouw kostbare spullen veilig.