werkkleding plaatje

Zeker al professional is goed gereedschap belangrijk als je in de bouw werkt. Dit zorgt dat je je klus binnen een kortere termijn met betere kwaliteit kunt afronden. Investeren in goed gereedschap is daarom heel logisch. Dat mag best iets meer kosten. Door het intensieve gebruik heeft een lange levensduur veel toegevoegde waarde. Bij werkkleding is deze gedachte iets minder logisch behoorlijk onterecht, want hiervoor geldt volledig hetzelfde. Bij goede werkkleding is veel aandacht besteed aan de functionaliteit en kwaliteit. Ook werkkleding kan dus een bijdrage leveren aan het sneller afronden van je klus en kan ook lang meegaan bij intensief bereik. Zoals zoveel producten is hierin ook de keuze enorm. In dit blog behandelen we daarom een aantal aspecten die de keuze makkelijker maken.

De werkbroek als onderdeel van werkkleding

Bij werkkleding is de werkbroek misschien wel het belangrijkste onderdeel als het om functionaliteit gaat. Hierin worden vaak veel aspecten verwerkt die het werken in de bouw gemakkelijker maken. Voor ieder typewerk is er een goede werkbroek ontwikkeld. De welbekende witte broek bij de schilders is hier een mooi voorbeeld van. Ook voor timmermannen is de werkbroek vaak het belangrijkste onderdeel van de werkkleding. Hierin is zeker de functionaliteit een belangrijk aspecten. Goede broeken hebben bijvoorbeeld een hamerlus, waarbij het ook nog eens zo is dat deze voor linkshandige aan de andere kant zit. Ook met linkshandige wordt dus goed rekening gehouden. Daarnaast hebben deze broeken vaak zogenaamde spijkerzakken. Dit zijn zakken die feitelijk wat meer buiten de broek zitten en van speciaal materiaal gemaakt zijn. Het hinderlijk prikken van spijkers in je been is daarmee verleden tijd. De meeste broeken beschikken ook over verstevigde kniestukken. Zeker voor stratenmakers is dit bijvoorbeeld heel belangrijk om te zorgen dat de werkbroek een fasoenlijke termijn meegaat.

De werkjas als onderdeel van werkkleding

Ook een belangrijke is de werkjas bij werkkleding. Werkkleding moet er namelijk ook vaak voor zorgen dat je warm blijft als je in winterse omstandigheden buiten moet werken. Hierbij is de werkjas uiteraard het belangrijkste onderdeel van werkkleding. Ook hierin zijn verschillende varianten meestal gebaseerd op de temperaturen waarin je werk. Van behoorlijkdikgevoerde fleecejassen tot dunne zomerjassen met allerlei handige zakken erin. Een andere variant hierin is de werkkleding en ook de werkjas met fluoriserende strepen. In de wegenbouw is dit vaak verplicht en heel belangrijk voor de veiligheid. Vaak wordt bij deze werkkleding de verschillende onderdelen met dezelfde strepen uitgevoerd.