elektrische fiets

Een elektrische fiets is hét ideale vervoersmiddel. Waarom? Omdat je op een elektrische fiets heerlijk in beweging bent in de buitenlucht, maar tegelijkertijd geniet van de trapondersteuning die de elektrische motor van de fiets biedt. Dat betekent dat je veel vaker de auto laat staan! Dat is altijd makkelijker gezegd dan gedaan: de auto laten staan en wat vaker de fiets pakken. In de praktijk blijkt dat echter nog relatief lastig. Voor veel mensen is de fiets pakken enigszins intimiderend. Als Nederlanders zijn we dan wel een fietsend volkje, het blijft soms pittig met alle wind en regen!

Een elektrische fiets rijdt heerlijk

Daarom is een elektrische fiets een uitstekend alternatief voor de gewone fiets (en daarbij de auto). Ook met tegenwind fietsen is met een e-bike namelijk nauwelijks een uitdaging. Sterker nog: met een elektrische fiets is het net alsof je altijd de wind in je rug hebt terwijl je fietst! En dat kunnen we in Nederland best goed gebruiken. De elektrische motor van de fiets biedt voldoende aandrijving zodat je niet gauw moe wordt van het fietsen, maar tegelijkertijd toch lekker in beweging bent. Zowel voor in de stad, of daarbuiten, is de e-bike een fantastisch vervoersmiddel.

Speed Pedelec

Voor snelheid kun je kiezen voor de Speed Pedelec. Dit type elektrische fiets heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur. Het is dus verplicht om een helm te dragen en een kenteken aan te vragen voor dit type fiets. Als je echter snelheid vereist, is dit de e-bike voor jou! Een normale elektrische fiets biedt trapondersteuning van 25 kilometer per uur, dus het verschil is wezenlijk. Voor de meeste personen zal 25 kilometer per uur echter meer dan genoeg zijn om hun bestemmingen te bereiken.

Op zoek naar de juiste fiets

Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende elektrische fietsen dat het lastig kan zijn om de juiste vinden. Een fiets vinden die volledig aansluit op jouw behoeften is natuurlijk belangrijk, zeker als je een gloednieuwe fiets koopt. Deze zijn tenslotte niet goedkoop. Er zijn elektrische damesfietsen, herenfietsen, mamafietsen en transportfietsen. Welke het beste bij jou past zal je zelf uit moeten vinden. Een testritje maken is meestal een uitstekende manier om hier achter te komen. Zit de elektrische fiets lekker en rijdt deze goed? Dan heb je vast een goede te pakken!