rollators

Er zijn veel verschillende rollators beschikbaar. Misschien wilt u er nog lang niet aan denken of misschien zit u wel in de fase van uw leven dat het tijd wordt om te denken aan rollators. Voor veel mensen is dit toch een grote stap om te nemen, want het is de acceptatie dat het lichaam achteruit gaat. Toch bieden rollators ondersteuning tijdens het wandelen en hoeft u zich echt nergens voor te schamen. Er lopen duizenden ouderen of mensen die moeilijk ter been over de straat. Het biedt naast ondersteuning ook veiligheid, comfort en gemak. In mijn blog vertel ik graag over de verschillende soorten rollators.

Rollators uitkiezen is niet eenvoudig

U vraagt zich misschien af of u één of meerdere rollators nodig heeft. In principe is het zo dat een buiten rollator prima voor binnen gebruikt kan worden, maar een binnen rollator is niet geschikt voor buiten. De rollators beschikken dan over andere soorten wielen. Een binnen rollator is vaak ook wat kleiner en wendbaarder, zodat deze makkelijk door het huis heen gereden kan worden. Als u erover nadenkt om ondersteuning tijdens het lopen te gaan zoeken, dan moet u zich dus goed afvragen waar u deze voor gaat gebruiken. Naast het feit dat deze binnen of buiten gebruikt gaan worden, zijn er ook rollators die lichter van gewicht zijn of juist geschikt zijn voor in het bos wandelen. Denk dus vooral erg goed na over het doel van uw wandelingen.

Rollators uitkiezen met productspecialisten

Als u het zelf lastig vindt om te kiezen dan is het verstandig om productspecialisten in te schakelen. Zij kunnen u bijvoorbeeld adviseren over de verschillende soorten situaties waar u mee te maken gaat krijgen. Misschien heeft u wel de voorkeur dat er gemakkelijk een dienblad op uw rollator vervoerd kan worden binnenshuis. Een rollator kopen kan haast niet zonder advies. Als u van plan bent om veel met het openbaar vervoer te reizen dan kunnen productspecialisten u hier ook in adviseren. Het openbaar vervoer is namelijk over het algemeen lastig voor mensen die moeilijk ter been zijn, het kent een hoop obstakels. Zo ondervinden mensen met een rollator bijvoorbeeld problemen met het instappen en uitstappen. Ook moet u voldoende ruimte hebben om te kunnen zitten. In de bus zijn hiervoor speciale plaatsen beschikbaar, die aan u afgestaan moeten worden. Rollators zijn dus beschikbaar voor veel verschillende doeleinden en de maatschappij houdt er al goed rekening mee.