handelsplaza.nl

Vergaderlocatie op een externe plek

vergaderlocatie

Het is vandaag de dag steeds meer de trend op een externe plek een vergaderlocatie te huren. De reden hiervoor is vrij simpel: steeds meer bedrijven zijn zich bewust van de voordelen. Een vergaderlocatie wordt bijvoorbeeld alleen gebruikt om werkelijk te vergaderen. Er zijn geen afleidingen en de aandacht is volledig gericht op het doel. Uiteraard zijn er nog meer pluspunten aan een vergaderlocatie huren. Zo is de ligging voor bijvoorbeeld een overleg met klanten ook praktischer. Ben je benieuwd? Wij vertellen je alles over een vergaderlocatie op een externe plek.

Idolaat over vergaderen

In Nederland zijn wij dol op vergaderen. Er wordt in bijna geen enkel ander land zoveel vergaderd als in ons kikkerlandje. Het zit een beetje in het aard van het beestje om eerst alles uitgebreid te bespreken en overleggen voordat er een beslissing wordt genomen. Het is alleen niet altijd even handig om dit in het bedrijf zelf te doen. Daar zijn soms te veel afleidingen. Daarom kiezen we allemaal steeds vaker om een vergaderlocatie te huren op een externe plek. Maar heeft dat eigenlijk wel voordelen? Wat is het nut van z’n vergaderlocatie op een andere plek dan het bedrijf zelf? Dat gaan we je nu vertellen.

Voordelen externe vergaderlocatie

Waar we niet zo snel bij stil staan, is dat dezelfde locatie op een gegeven moment heel demotiverend kan werken. Door de omgeving en de atmosfeer te veranderen, kan er ineens een nieuwe boost inspiratie ontstaan. De werknemers worden een stuk productiever en de vergadering verloopt een stuk soepeler. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat een verandering van setting ertoe kan leiden dat je anders naar dingen gaat kijken. Dat is voor veel bedrijven al een enorm pluspunt om een externe vergaderlocatie te huren.

Daarnaast is het vrijwel onmogelijk om gestoord te worden op een externe vergaderlocatie. Er zijn namelijk geen collega’s die hun hoofd om de deur kunnen steken en ‘even snel iets willen vragen’. Iedereen die aanwezig is, maakt deel uit van de vergadering. Dit wil met andere woorden zeggen dat de volle aandacht gericht is op de belangrijke bespreking. Bovendien wordt het ook gelijk duidelijk hoe serieus het onderwerp is, als je een vergaderlocatie huurt. De vergadering krijgt in één klap bij iedereen prioriteit. Bij alle deelnemers zijn de verwachting aangescherpt en ze stellen zich direct proactief op.

Tips voor huren van vergaderlocatie

Als jij overweegt om een vergaderlocatie te huren, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo is het verstandig om een bedrijf te kiezen die ervaring heeft met het verhuren van vergaderruimtes. Daarnaast is het ook altijd fijn als er moderne faciliteiten en benodigdheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan comfortabele stoelen, een werkend koffiezetapparaat of visuele middelen. Je wilt immers wel zonder zorgen kunnen vergaderen op zo’n locatie. Daarom is het wel zo slim om van tevoren op dit soort zaken te letten.

Mobiele versie afsluiten