handelsplaza.nl

Stortdouche, de keuze is reuze

stortdouche

Ben jij ook zo klaar met dat kleine straaltje onder de douche? Duurt het ook eeuwen voordat de shampoo uit je haar is of wil je gewoon een nieuwe douche? Met een stortdouche haal je luxe in huis. Een stortdouche, ook wel bekend als de regendouche, is een douche met een douchekop die een veel groter oppervlakte heeft. Door dit grotere oppervlakte krijg je het gevoel alsof je in een stortbui staat, waar de douche tevens zijn naam aan te danken heeft.

 

Een ronde of vierkante stortdouche

De kop van de douche is in twee soorten vormen te verkrijgen, een ronde vorm of een vierkante vorm. Het grootste verschil tussen deze twee koppen is vooral de uitstraling. Ben je meer van de strakke lijnen en rechte vormen dan past een vierkant douche beter in jouw badkamer thuis. Ben je meer van de elegante vormen en doorlopende lijnen dan is een ronde douche meer iets voor jou.

 

Een opbouw of inbouw stortdouche

Naast de kop heb je ook keuze in de manier van installeren. Je kan namelijk kiezen voor een opbouw of een inbouw stortdouche. Een opbouw douche wordt gezien in de meeste badkamer. Deze soort douche is vaak het makkelijkste qua monteren omdat deze aan de buitenkant van de muur wordt bevestigd. Het onderhouden of vervangen van onderdelen is daardoor een stuk eenvoudiger. Als je interesse hebt in een opbouw douche kun je ervoor kiezen om alleen de kop te laten vervangen of de hele douche om zo je badkamer te voorzien van een heel nieuw uiterlijk. De tweede optie is een inbouw stortdouche. Deze douche is wat lastiger te monteren maar de uitstraling is het zeker waard. Deze douche wordt verwerkt in de muur en is dus vanaf de buitenkant nauwelijks te zien. Het enige wat opvalt zijn de kranen en de kop die als het ware uit het plafond komt. Het onderhouden en eventueel vervangen van beschadigde onderdelen gaat wel wat lastiger omdat het soms kan zijn dat de muur weer open moet. Dit is de reden dat veel mensen voor een opbouw stortdouche kiezen.

 

Voor welke stijl kies jij?

Natuurlijk is er ook nog ruime keuze wat betreft het materiaal, afmeting en kleuren als we het hebben over de stortdouche. Materialen die voor deze producten vooral worden gebruikt zijn pvc of roestvrijstaal. Daarnaast hangt het natuurlijk helemaal van de badkamer af welke afmeting de douche moet hebben. Een stortdouche van 2 bij 2 wordt bijvoorbeeld een beetje lastig in een kleine badkamer. Daarnaast is de douche ook in meerdere kleuren verkrijgbaar zodat er altijd wel eentje is die aansluit bij de stijl van jouw badkamer.

 

Benieuwd geworden naar welke stortdouche geschikt is voor jouw badkamer? Kijk dan snel verder.

Mobiele versie afsluiten