handelsplaza.nl

Een nieuw leven voor de 3.5 mm jack?

3.5 mm jack

In een wereld waar technologische ontwikkelingen elkaar opvolgen, zijn er ook snelle veranderingen waar niet iedereen blij mee is. Telefoons worden bijvoorbeeld steeds geavanceerder en dat was een reden voor Apple om bijvoorbeeld de 3.5 mm jack te verwijderen uit de Iphone7. Toch zijn er nog genoeg redenen om wel een koptelefoon met een 3,5mm jack aan te schaffen, ik geloof namelijk dat de voordelen nog steeds opwegen tegen de nadelen en dat er nog een nieuw leven voor de 3.5 mm jack wacht. Ik zal het een en ander op een rijtje zetten, zodat je zelf een mening kunt vormen. Ik ben in ieder geval nog steeds fan van de 3.5 mm jack.

De voordelen van een 3.5 mm jack

Wat de technologie- giganten zoals Google en Apple ook doen, toch zijn de meeste apparaten nog uitgerust met een invoer voor een 3.5 mm jack. Geen reden dus om meteen al je koptelefoons weg te gooien. Zeker niet als je al veel geld hebt uitgegeven voor een dure koptelefoon of oordopjes. Er zijn ook nog genoeg andere voordelen van de 3.5mm jack:

Samen muziek luisteren

Zoals ik hiervoor bij de voordelen schreef, kan je een adaptor kopen, zodat je met meerdere mensen tegelijk muziek kunt luisteren. Zo kun je samen met je partner, beste vriendin of moeder genieten van dezelfde muziek en/of film. Ideaal voor als je een lange reis moet maken met de trein, bus of vliegtuig. Dan is zo een adaptor een uitkomst! Je kunt er twee koptelefoons met 3.5 mm jack op aansluiten, zodat je samen kunt genieten van de muziek of film van je keuze. Of wat dacht je van een verlengkabel voor je 3.5 mm jack? Dan is afstand ook geen probleem meer, dan kan je bij wijze van spreken een meter uit elkaar zitten en toch vanaf hetzelfde toestel muziek luisteren.

Kortom: wat mij betreft nog genoeg redenen voor de technologische markt om geen afstand te doen van de 3.5mm jack. Er zijn ook geruchten voor een nieuwere versie, gemaakt van andere materialen. Ik wacht het geduldig af en met mij vele anderen.

Mobiele versie afsluiten