handelsplaza.nl

Een gratis zakelijke rekening is een goed begin

Het zal nog maar weinig voorkomen dat uw klanten contant betalen. Over het algemeen zullen zij de factuur via de bank betalen of u stuurt een betaalverzoek via een app. Dat werkt voor zowel uw klant als voor u beter. Er komen dan geen problemen met uw boekhouding en alles is goed gedocumenteerd. Maar wat is de beste bank voor ZZP? Een gratis zakelijke rekening is, zeker in uw starttijd als ZZP'er, wel zo fijn. U hebt dan de tijd om te bepalen welke bank het best bij uw bedrijf past. Een gratis zakelijke rekening kan worden geopend bij diverse banken. Maar waar let u op bij het openen van een gratis zakelijke rekening? 

Kan de gratis zakelijke rekening gekoppeld worden?

Wanneer u facturen verstuurt en uw klant betaalt deze, dan is dat de perfecte manier van samenwerken. Maar het kan nog handiger: uw klant betaalt uw factuur en uw bank registreert deze. Door de koppeling met uw boekhoudprogramma wordt de factuur direct op betaald gezet. U hebt daar geen omkijken meer naar. Dat scheelt niet alleen veel tijd, het zorgt er ook voor dat uw boekhouding klopt. Het bedrag op de factuur moet overeenkomen met het bedrag dat wordt betaald en het factuurnummer moet hetzelfde zijn.

Is er een app beschikbaar?

We werken allemaal steeds meer online, onze bankzaken gaan zelfs alleen nog online. Het is dan wel zo fijn als u op ieder gewenst moment op uw gratis zakelijke rekening kunt kijken naar het saldo. Ook via mobiel zakelijke betalingen doen werkt wel zo fijn. En dus is een van de criteria voor het openen van een gratis zakelijke rekening de bank-app. Met deze app hebt u altijd en overal inzage in uw bankzaken. Dat is niet alleen handig, het is ook wel heel fijn om precies te weten wat er op uw rekening staat.

Hoe zit het met pinnen?

In veel winkels zult u nog niets aan uw bank-app hebben, zij vragen toch echt om een pin-betaling. Krijgt u bij uw gratis zakelijke rekening een pinpas waar u in iedere winkel mee kunt pinnen? Dan is dat wel zo handig. Even de voorraden aanvullen in de lokale bouwmarkt kan een perfecte oplossing zijn als u te laat was met online bestellen. U pakt dan uw pinpas en kunt de betaling doen. Natuurlijk neemt u dan wel de bon mee, voor de boekhouding. In veel boekhoudprogramma's kunt u de bon uploaden met een foto. Zo klopt de administratie weer!

Mobiele versie afsluiten