handelsplaza.nl

Een goede hypotheek vind je niet zomaar (3 tips!)

hypotheek

Een goede hypotheek vinden anno 2018? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan! De huizenprijzen rijzen de pan uit – en zeker voor starters is het vandaag de dag zeker niet makkelijk om zonder een berg aan eigen geld een huis te kopen. Een hypotheek met goede voorwaarden vinden is dus misschien wel belangrijker dan ooit. Bij Handelsplaza.nl blijven we graag op de hoogte van de activiteiten op de huizenmarkt. Voor het blog van vandaag ben ik daarom de moderne wereld van de hypotheek gedoken. En ik heb ik voor jou een aantal tips op een rij gezet, om je te helpen met de zoektocht.

Tip 1: maak gebruik van de eigen middelen

Je weet wat ze zeggen: “Lenen kost geld”. Door goed te zoeken naar de juiste hypotheek kun je uiteraard besparen. Maar zonder eigen geld een huis kopen wordt sterk afgeraden. Bovendien is het in de huidige huizenmarkt ook (bijna) niet te doen om zonder spaargeld een huis te kopen. De eerste en misschien wel belangrijkste tip is daarom: gebruik de eigen middelen. Door eigen geld in het huis te stoppen, hoef je minder geld te lenen. Je maandbedrag wordt daarmee lager, waardoor je op de lange termijn maandelijks minder hoeft te betalen.

Hoewel je hier dus wel even voor moet sparen, loont het ook zeker! Bij menig hypotheekverstrekker is eigen geld ook een vereiste, dus begin dat spaarvarken maar vast te vullen.

Tip twee: vergelijk je hypotheek

De enige manier waarmee je honderd procent zeker kunt weten dat jouw hypotheek de beste is, dat is vergelijken. Tegenwoordig zijn er allerlei handige (en onafhankelijke) tools en websites om te vergelijken. Dit wordt meestal gedaan middels de huidige hypotheekrente. Bij de meeste websites die dit aanbieden heb je tevens de optie om direct een nieuwe hypotheek af te sluiten. Daarmee bespaar je niet alleen een hoop geld, maar ook tijd!

Je betaalt hiervoor wel aansluitkosten. Wat echter een sterk verschil maakt, is dat je geen adviseur in arm hoeft te nemen voor een gesprek. Een hypotheek afsluiten is uiteraard niet iets dat je zomaar doet. Een adviseur inschakelen kan dus wel zeer verstandig zijn.

Tip 3: geniet van je nieuwe huis

Door alle financiële zaken die zich voordoen wanneer je een huis gaat kopen, kan dit makkelijk zijn om te vergeten. Je bent nu huiseigenaar! En dat is iets waar je ook zeker van mag (en moet) genieten. Probeer dus af en toe ook even lekker achterover te leunen. Je huis staat er – en zal er niet zomaar vandoor gaan.

Wij bij Handelsplaza.nl zijn natuurlijk geen hypotheekadviseurs. Voor écht handige tips raden we je daarom aan goed te zoeken op het internet. En indien nodig, zoals vermeld in dit artikel, een adviseur in arm nemen. Heb je zelf handige tips die je met ons wil delen? Laat het ons weten via onze contactpagina!

Mobiele versie afsluiten